Тексты песен Chameleons

Chameleons - A Person Isn`t Safe Anywhere These Days
7 дней назад 729 (не задано)
Chameleons - A View From A Hill
7 дней назад 728 (не задано)
Chameleons - As High As You Can Go
2 дня назад 514 (не задано)
Chameleons - Don`t Fall
день назад 555 (не задано)
Chameleons - Here Today
7 дней назад 533 (не задано)
Chameleons - Less Than Human
5 дней назад 378 (не задано)
Chameleons - Monkeyland
7 часов назад 420 (не задано)
Chameleons - Pleasure And Pain
2 дня назад 495 (не задано)
Chameleons - Second Skin
4 дня назад 779 (не задано)
Chameleons - Up The Down Escalator
20 дней назад 389 (не задано)
Chameleons - Home Is Where The Heart Is
20 дней назад 430 (не задано)
Chameleons - Intrigue In Tangiers
13 дней назад 322 (не задано)
Chameleons - Looking Inwardly
21 день назад 450 (не задано)
Chameleons - On The Beach
11 дней назад 432 (не задано)
Chameleons - One Flesh
21 день назад 401 (не задано)

Информация о артисте

The Chameleons («Хамелеоны») — английская пост-панк-группа, незаcлуженно недооценённая музыкальным сообществом, но являющаяся до сих пор образцом подражания для многих её последователей. Такие современные группы, как Interpol и Editors называют эту группу среди тех, которые оказали на них огромное влияние. Группа была создана бас-гитаристом Марком Берджиссом в 1980 году в Мидлтоне близ Манчестера. В Америке группа была известна как The Chameleons UK. Состав группы: Марк Берджисс (вокал, бас-гитара), Рэг Смитес (гитара), Джон Левер (барабаны), Дэйв Филдинг (гитара). За семь лет своего существования группа выпустила 3 альбома и в 1987 году была распущена из-за внезапной смерти своего менеджера Тони Флэтчера. Группа смогла вновь собраться лишь в 2000 году и спустя более чем 10 лет выпустила альбом Strip в который входили акустические версии раннего материала команды. В 2001 вышел новый альбом Why Call It Anything?, а в 2002-ом на прилавках магазинов появился альбом This Never Ending, который также, как ранее Strip содержал акустические версии раннего творчества группы. Но воссоединение The Chameleons было недолгим и уже к концу 2002 года группа вновь прекратила своё сущетвование из-за непреодолимых разногласий в коллективе. The Chameleons, в итоге, так и не смогли достичь коммерческого успеха, но это не сделало «Хамелеонов» менее культовой пост-панк-группой, чем более успешных их современников.

Дискография:
Альбомы
1983 Script of the Bridge
1985 What Does Anything Mean? Basically
1986 Strange Times
1987 Tony Fletcher Walked on Water....La La La La La - La La - La - La
2000 Strip (акустические версии раннего материала)
2001 Why Call It Anything?
2002 This Never Ending Now (акустические версии раннего материала)
2009 What Does Anything Mean Basically (Collectors Edition) 2CD

Live-альбомы:
1990 John Peel Sessions
1993 The Radio One Evening Sessions
1993 Dali's Picture
1993 Live in Berlin
1996 Live at the Gallery Club, Manchester, 1982
1996 Live Shreds
2002 Live at the Academy

Компиляции:
1986 The Fan and the Bellows
1997 Return of the Roughnecks: The Best of the Chameleons (2 CD)

Синглы:
1982 "In Shreds/Less Than Human"
1983 "As High As You Can Go"
1983 "A Person Isn't Safe Anywhere These Days"
1983 "Up the Down Escalator"
1983 "Don't Fall"
1985 "In Shreds"/"Nostalgia"
1985 "One Flesh"
1985 "Singing Rule Britannia (While the Walls Close In)"
1986 "Tears"
1986 "Swamp Thing" Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply.
The Chameleons (called The Chameleons UK on some American releases) were a post-punk band that formed in Middleton, Greater Manchester, England, UK in 1981. They consisted of singer and bassist Mark Burgess, guitarist Reg Smithies, guitarist Dave Fielding, and drummer John Lever.

The band initially released three studio albums in the 1980s, to solid critical acclaim. After their third release, Strange Times, in 1987 they abruptly disbanded following the sudden death of band manager Tony Fletcher. The Chameleons were, for all practical purposes, extinct for well over a decade before releasing - to the delight and even disbelief of its ardently loyal fan base - a final studio album in 2001, entitled Why Call It Anything. The band quickly dissolved once again in 2003 due to personal differences, after a successful reunion tour which took them across Europe and the United States. Though having never attained the level of commercial success or fame enjoyed by their contemporaries (e.g. U2, Echo and the Bunnymen, Joy Division), The Chameleons' early impact can still be felt throughout much of popular music today.

Dave Fielding went on to form The Reegs who released a couple of ep's . Then in 2003 formed Coconut Dogfuck a trance techno dance act with Ralph on percussion, Paul Didge on didge and Dave playing guitar and dulcimer . They released an ep and played festivals and gigs around the uk . Andy Clegg Keyboards with the Chameleons also joind Mark and Andy Whittikar to form Sun and the Moon. Both Andys also played with Manchester Band B.F.G. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply.