Тексты песен mott the hoople

mott the hoople - ballad of mott | guitar chord и Mp3
месяц назад 102 (не задано)
mott the hoople - one of the boys | guitar chord и Mp3
день назад 64 (не задано)
mott the hoople - rock and roll queen | guitar chord и Mp3
месяц назад 69 (не задано)
mott the hoople - sweet angeline | guitar chord и Mp3
6 месяцев назад 45 (не задано)
mott the hoople - the golden age of rock and roll | guitar chord и Mp3
9 дней назад 72 (не задано)
mott the hoople - walkin with a mountain | guitar chord и Mp3
4 месяца назад 71 (не задано)
mott the hoople - Alice
день назад 67 (не задано)

Информация о артисте

Mott the Hoople — английская рок-группа, образовавшаяся в 1968 году из остатков Silence и заимствовавшая название у романа Уилларда Мануса (главный герой которого — эксцентрик, работающий в цирковом фрик-шоу). Поначалу Mott The Hoople исполняли экспериментальный хард-рок (с элементами ритм-энд-блюза и психоделии), затем неожиданно для многих оказались в эпицентре глэм-движения. Во многом эта смена направления была предопредена песней All the Young Dudes: написанная для группы Дэвидом Боуи, она стала не только хит-синглом (поднявшись до 3-го места в Англии), но и своего рода гимном всей глэм-эпохи. Свой успех в чартах группа подкрепила синглами Honaloochie Boogie (1973, #12, при участии Энди МакКея из Roxy Music), All the Way from Memphis (1973, #10; песня вошла в саундтрек фильма «Алиса здесь больше не живет») и Roll Away the Stone (1973, #8).

Mott the Hoople не пробились в мэйнстрим, но, дерзко спаяв heavy metal и глэм-рок с дилановским сарказмом, подготовили платформу для многих панк-групп, прежде всего, The Clash… Иэн Хантер способен был в текстах бросить вызов условностям, сложившимся в рок-н-ролле, а музыканты (во главе с гитаристом Миком Ральфсом) нарабатывали жесткий, мускулистый звук, всеми корнями сидевший в рок-почве, несмотря на все заигрывания группы с гомосексуальным имиджем и косметикой. — Стивен Томас Эрлвайн, All Music Guide.
Мик Ральфс в 1973 году ушел в Bad Company. Иэн Хантер в 1974 году начал сольную карьеру, поначалу в дуэте с гитаристом Миком Ронсоном, затем сотрудничая со многими музыкантами разных жанров (Queen, Брюс Спрингстин и др).


Дискография


Mott the Hoople (1969, UK #66)
Mad Shadows (1970, UK #48)
Wildlife (1971, #44)
Brain Capers (1971)
All the Young Dudes (1972, UK #21 / US #89)
Mott (1973, #7 / US #35)
The Hoople (1974, UK #11 / US #28)
Live (1974, UK #32 / US #23)
Two Miles From Heaven (1980)
Original Mixed Up Kids — The BBC Recordings (1996)
All the Young Dudes: The Anthology (1998, тройной бокс-сет)
Rock’n’Roll Circus Live 1972 (2000)
A Tale of Two Cities (2000)
Two Miles From Live Heaven (2001)
Mott the Hoople Live — 30th Anniversary Edition (2004)
Family Anthology (2005)
Live Fillmore West (2006)
Fairfield Halls, Live 1970 (2007)

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply.
Mott the Hoople were a glam rock group that was formed in 1968 in Herefordshire, England, near the Welsh border. They were led by Ian Hunter until his departure in 1974. The band itself broke up in 1976. The group is best known for the international hit single "All the Young Dudes", written by David Bowie and featured in films such as 'Clueless' and 'Juno'. The band's name came from a novel, authored by Willard Manus, about a freak-show worker named Norman Mott.

Mott the Hoople formed when Silence, a not-too-successful group from the Welsh borders, was joined by session pianist and rock and roll hopeful Ian Hunter along with musicians Mick Ralphs, Verden Allen, Pete Overend Watts, and Dale Griffin . They developed from Dylan obsessives to their own character over the course of four albums for Island. They were a very popular live act but only achieved brief commercial success.

In 1971, the band was close to splitting up but continued to record track "All the Young Dudes", a song written for them by up and coming pop star and fan David Bowie. Three more albums and several pop hits later, the group fell apart after Ian Hunter left in 1974. The remaining members mutated into Mott, an 'also-ran' band which released two albums before disbanding in 1976. Original guitarist Ralphs had a massive boost in his fortunes as a member of rockers Bad Company. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply.