Тексты песен Xmal Deutschland

Xmal Deutschland - Matador
26 дней назад 283 (не задано)
Xmal Deutschland - Matador
28 дней назад 299 (не задано)
Xmal Deutschland - Qual
28 дней назад 312 (не задано)

Информация о артисте

Группа Xmal Deutschland была образована в 1980 Анной Хувэ (нем. Anja Huwe) — вокал, Мануэлой Рикерс (нем. Manuela Rickers) — гитара, Фионой Зангстер (нем. Fiona Sangster) — клавишные, Ритой Саймон (нем. Rita Simon) — бас и Каро Мэй (нем. Caro May) — ударные в Гамбурге, Германия. Их первый сингл, „Schwarze Welt“ был выпущен годом позже на лэйбле Альфреда Хильсберга (Alfred Hilsberg) ZickZack. Группа так же участвовала в сборнике лэйбла Lieber Zuviel Als Zuwenig (ZZ 45). В это время Рита Саймон была заменена Вольфгангом Эллерброком (Wolfgang Ellerbrock).
В 1982 году группа выпустила сингл „Incubus Succubus“, ставший классикой готической музыки. Ударница Каро Мэй покинула группу и собрала новую, освободившееся место в тот же год заняла Мануэла Цвингман (Manuela Zwingmann). В то время как немецкая аудитория по началу не обращала внимания на группу, турне по Великобритании на разогреве у Cocteau Twins привело к подписанию контракта с независимым лэйблом 4AD Records. Их дебютный альбом „Fetisch“ и синглы „Qual“ и „Incubus Succubus II“ вышли в 1983 году и попали в британские независимые чарты, даже несмотря на то, что группа исполняла песни на немецком.
Мануэла Цвингман ушла через год, её место занял Петер Беллендир (Peter Bellendir). Этот состав, Huwe/Rickers/Sangster/Ellerbrock/Bellendir просуществовал дольше всех. В 1984 увидели свет сингл „Reigen“ и альбом „Tocsin“, за которыми последовало мировое турне 1985 года.
Мини альбом „Sequenz“ по сути был переработкой сессий у Джона Пила (John Peel), записанной 30 апреля 1985, и вышедшая в эфир 13 мая. В него вошли треки „Jahr Um Jahr II“, „Autumn“ (первый англоязычный, не считая небольших фрагментов в „Qual“, „Young Man“ и „Tag für Tag“) и „Polarlicht but omitted Der Wind“.
В 1986 вышел сингл „Matador“, спродюсированный Хью Корвеллом (Hugh Cornwell) из The Stranglers. Xmal Deutschland играли на разогреве у The Stranglers на концерте на стадионе Уэмбли в Лондоне. Последовавший альбом „Viva“ был записан в Гамбурге и издан в 1987, вслед за синглом „Sickle Moon“. В „Viva“ вошло много англоязычных текстов, среди прочих поэма Эмили Дикенсон. В этоже время группа дала интервью Джейми Микес (Jamie Meakes) для андеграундного фанзина 'House Of Dolls'.
После выхода „Viva“ Мануэла Рикерс, Фиона Зангстер и Петер Беллендир ушли из группы. Аня Хуве и Вольфганг Эллерброк продолжили работу с Фрэнком З. (нем. Frank Z.) из Abwärts на гитаре. Продюсер Генри Старост играл на клавишных и немецкий студийный барабанщик Курт Кресс дополнили состав который в 1989 записал альбом „Devils“ и синглы „Dreamhouse“ и „I’ll be near you“. Это были последние релизы Xmal Deutschland, показавшие переход группы к мэйнстримовой поп музыке. В 1990 группа дала несколько одиночных концертов, но вскоре распалась.

Состав :
Оригинальный :
Вокал - Аня Хуве (Anja Huwe) 1980-1989
Гитара - Мануэла Рикерс (Manuela Ruckers) 1980-1987
Клавиши - Фиона Сангстер (Fiona Sangster) 1980-1987
Бас-гитара - Рита Саймон (Rita Simon) 1980-1981
Барабаны - Каро Мэй (Caro May) 1980-1982

Другие участники :
Бас-гитара - Вольфганг Эллербок (Wolfgang Ellerbrock) 1981-1989
Барабаны - Мануэла Цвингманн (Manuela Zwingmann) 1982-1984
Барабаны - Петер Белленгир (Peter Bellengir) 1984-1987
Гитара - Франк З. (Frank Z.) 1987-1989
Барабаны - Курт Кресс (Curt Cress) 1987-1989
Клавиши - Хенри Старосте (Henry Staroste) 1987-1989
Гитара - Уэсли Плас (Wesley Plas) 1989-1989 Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply.
Xmal Deutschland was formed in 1980 by Anja Huwe (vocals), Manuela Rickers (guitar), Fiona Sangster (keyboards), Rita Simon (bass guitar) and Caro May (drums) in Hamburg, Germany. Their first single, "Großstadtindianer" was released a year later on Alfred Hilsberg’s ZickZack label. The band also contributed the to the label compilation Lieber Zuviel Als Zuwenig (ZZ 45). Around this time Rita Simon was replaced by Wolfgang Ellerbrock.

In 1982 the band released the Goth classic "Incubus Succubus". Drummer Caro May left the band and formed a new band, and the vacant drummer position was filled by Manuela Zwingmann the same year. While German audiences were less than receptive at first, a United Kingdom tour opening for the Cocteau Twins resulted in a label deal with independent label 4AD Records. Their debut album, Fetisch and the singles "Qual" and "Incubus Succubus II" were released in 1983, all 3 making the UK Independent charts, even though the band wrote and performed in German.

Manuela Zwingmann left the band after one year, being replaced by Peter Bellendir. This lineup, Huwe/Rickers/Sangster/Ellerbrock/Bellendir proved to be the longest running. 1984 saw the release of the single "Reigen" and the album Tocsin, followed by a world tour through 1985.

The Sequenz EP was essentially a remake of a John Peel session, which had been originally recorded April 30, 1985, and was broadcast May 13, 1985. The EP contained the tracks Jahr Um Jahr II, Autumn (the band’s first English lyrics, apart from brief snatches of English that appeared in Qual, Young Man and Tag für Tag) and Polarlicht but omitted Der Wind, which was played at the Peel sessions.

1986 saw the release of Matador, produced by Hugh Cornwell of The Stranglers. Xmal Deutschland also opened for The Stranglers at a concert at Wembley Arena in London. Their follow-up album, Viva was recorded in Hamburg and was released in 1987, followed by the single "Sickle Moon". Viva contains a large number of English lyrics, among others a poem by Emily Dickinson. It was during this time that the band were interviewed by Jamie Meakes for the infamous underground Goth Fanzine 'House Of Dolls'.

After the release of Viva, Manuela Rickers, Fiona Sangster and Peter Bellendir left the group. Anja Huwe and Wolfgang Ellerbrock continue to work with Frank Z. (Abwärts) on guitar. Producer Henry Staroste played keyboards, and German studio drummer Curt Cress completed the line-up that would record the 1989 LP Devils and the singles "Dreamhouse" and "I’ll be near you". This also proved to be the last release of Xmal Deutschland, showing a change of direction towards mainstream pop. 1990 saw a few scattered live appearances by the group, but eventually the group split up.

Discography

EP:s and singles:

1981 7" Großstadtindianer - Zick-Zack Schallplatten ZZ 31
1982 12" Incubus Succubus - Zick-Zack Schallplatten ZZ 110
1983 12" Qual - 4AD Records BAD 305
1983 7" Incubus Succubus II - 4AD Records AD 311
1983 12" Incubus Succubus II - 4AD Records BAD 311
1985 7" Sequenz - Red Rhino RRE-1
1985 12" Sequenz - Red Rhino RRET-1
1986 12"/CD The Peel Sessions (30.04.85)- Strange Fruit SFPS017
1986 7" Matador - eXile XMAL 107
1986 12" Matador - eXile XMAL 112
1987 7" Sickle Moon - eXile XMAL 207
1987 12" Sickle Moon -eXile XMAL 212
1989 12" Dreamhouse - Metronome 871543-1
1989 12" I'll be near you - Metronome 889709-1

Albums:

1983 Fetisch
1984 Tocsin
1987 Viva
1989 Devils
Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply.